De Boodschap

Transport, Communicatie en Toerisme

Certificaatuitreiking TCT/SHTTC te Bernharddorp

December 2, 2023December 2, 2023

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme heeft samen met het Suriname Hospitality and Tourism Training Center van 27 november tot en met 1 december 16 mensen in Para, Bernharddorp getraind in basis brood en banket. Deze training is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van brood en banket om het toerisme in lokale gemeenschappen te ondersteunen bij het creëren van nieuwe economische kansen.

De training werd verzorgd door Natatscha Blank van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre. De training omvatte zowel theoretische als praktische sessies. De cursisten leerden alles over de basisprincipes van bakken, inclusief het mengen van ingrediënten, het kneden van deeg en het maken van verschillende soorten brood en banket.

Deze nieuwe vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor de lokale bevolking van Bernharddorp, omdat ze nu in staat zijn om hun eigen brood en banket te maken en te verkopen. Dit zorgt voor nieuwe economische mogelijkheden en draagt bij aan de ontwikkeling van de lokale economie.

 Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme heeft met deze training laten zien dat het zich inzet voor de ontwikkeling van lokale gemeenschappen en het bevorderen van duurzame economische groei. Door het verstrekken van deze trainingen, investeert het ministerie in de toekomst en helpt het de lokale bevolking bij het opbouwen van een betere toekomst.

Op vrijdag 1 december werd de training afgesloten met een certificaatuitreiking waarbij de coordinator Ruben Forster, de kapitein van Bernharddorp Humphrey Tjon, de directeur van SHTTC mw. Kranenburg en de directeur van Toerisme dhr. Rabin Boeddha aanwezig waren en de participanten hebben toegesproken

1 december 2023Para BernarddorpSHTTC