Humphrey Tjon

Humphrey Tjon is geboren op 14 april 1959 in Bernharddorp, Para, Suriname. Hij groeide op in een gezin met zeven kinderen. Hij is de jongste zoon en het vijfde kind van zijn ouders. Zijn vader overleed toen hij vijf jaar oud was, waarna hij opgroeide met zijn moeder Eveline Sabajo, een hardwerkende en gedisciplineerde Lokono-vrouw die als moeder en vader voor haar kinderen zorgde.

Na zijn overlijden is ze nooit meer hertrouwd. Humphrey is getrouwd met Irene en heeft samen met haar vier kinderen.

Hij heeft een middelbare technische opleiding achter de rug. Zijn eerste vaste arbeidscontract was bij de Margarine- en Vettenfabriek N.V., waar hij vanaf zijn 21ste tot 2019 heeft gewerkt. Humphrey zette zich volledig in voor het bedrijf en maakte snel progressie. Door zijn inzet, training en passie voor het vak, kreeg hij de mogelijkheid om zowel Chef van de Technische Dienst als Productie Manager te worden bij Margarine- en Vettenfabriek N.V. Daarnaast was hij ook staflid van het bedrijf. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden gaf hij trainingen en reisde hij veel voor het bedrijf naar verschillende landen in Europa, Amerika en het Caraïbisch gebied.

Meneer Tjon hanteert verschillende motto’s, waaronder: luister goed naar wat anderen te zeggen hebben voordat je antwoord geeft, gebruik je verstand en onderzoek voordat je een overeenkomst sluit, laat je niet onder druk zetten en wees eerlijk, transparant, moedig, respectvol en houd van jezelf.

Humphrey Tjon is toekomst- en resultaatgericht en houdt er niet van om afhankelijk te zijn. Hij is een strateeg, planner en leider, is gedisciplineerd, voert uit en reflecteert om zo de toekomst in te gaan.